Menu

Werken met vloer onderhoudsproducten

Heb je een vloer in je woning geplaatst of was deze al aanwezig, onderhoud is altijd van groot belang en daarom dien je specifiek voor vloer onderhoudsproducten te gaan. Elke vloersoort beschikt namelijk over bepaalde eigenschappen waardoor gebruik van een algemeen schoonmaakmiddel niet de juiste oplossing is.

Care4floor

Het kiezen van vloer onderhoudsproducten

Voor vloeren maakt men gebruik van verschillende soorten materialen en dat zorgt weer voor een bepaalde charme. Echter, om alles in perfecte staat te houden is onderhoud van groot belang. En daar er verschillende materialen voorkomen, dien je ook niet de eerste en beste schoonmaakmiddel aan te schaffen. Gaat het om vloer onderhoudsproducten, dan dien je eerst te kijken wat voor soort vloer je in huis hebt. Indien er sprake is van een houten vloer, dan zijn olie, beits, was, en lak de perfecte middelen om het onderhoud te plegen. Je voorkomt daarmee dat er vocht en vuil in het hout doordringt en dat verlengt de levensduur en houdt de uitstraling intact. 

Heb je een gietvloer in huis, dan is onderhoud stukken makkelijker. Echt een schoonmaakmiddel is niet nodig. Slechts een mop of een vezeldoek zorgt voor wonderen. En dat kan nat of droog. Een stofzuiger kan ook, maar zorg er dan wel voor dat je dat doet met een zachte borstel.

Vloer onderhoudsproducten

Laminaat, linoleum en tapijt

Heb je voor laminaat gekozen, je dient er rekening mee te houden dat de vloerdelen van een speciale toplaag zijn voorzien. Deze laag biedt namelijk bescherming tegen krassen en zorgt voor weerstand. Het gebruik van een specifieke laminaatcleaner is dan ook aan te raden en eventueel kun je ook gaan voor laminaat polish. Is er sprake van linoleum, met een wisser kom je een heel eind. Bij tapijt is gebruik van de stofzuiger het beste. Ga niet te ruw op en neer, maar doe dit subtiel. Wil je meer weten over de onderhoud van je vloer? Bij Care4floor helpen ze je graag verder.