Menu

Welke soort vloer kies ik voor mijn huis?

Een nieuwe vloer kiezen voor je woonkamer is op de eerste plaats een kwestie van smaak. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of de vloer geschikt is voor de ruimte en of hij past bij je eisen. Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming of wil je het graag? Niet iedere vloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming. We hebben de belangrijkste kenmerken van veelgekozen vloeren voor je op een rijtje gezet.

Tegelvloer

Een tegelvloer is makkelijk schoon te houden. Dat maakt dit type vloer ook zo populair. Er zijn allerlei soorten tegels verkrijgbaar. Van natuursteen tot hoogglans en tegels met een houtlook. Vaak worden tegels gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Het enige nadeel van tegels is namelijk dat het koud aan je voeten voelt. Een voordeel van tegels is dat ze erg lang meegaan en haast niet verslijten. 

Visgraat vloer

Een visgraat vloer zorgt voor een klassieke look in je woonkamer. Een visgraat vloer wordt vaak van eikenhout gemaakt. De houten panelen worden in een schuine vorm gelegd. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Een visgraat vloer is ook goed te combineren met vloerverwarming. Een visgraat vloer is te verkrijgen in verschillende kleuren. Ook de lengte van de panelen kun je zelf kiezen. Iedere lengte heeft weer een ander effect. Houd je van een klassieke uitstraling en een ruimtelijk effect? Kies dan voor een visgraat vloer.

Vloercoating

Vloercoating is een toplaag van kunststof. Vloercoating kun je over iedere bestaande vloer laten aanbrengen. Een vloer met vloercoating is onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Vloercoating wordt ook vaak gebruikt in winkels en showrooms. Het is een veelzijdige vloer met een moderne look. Vloercoating is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Vaak kun je verschillende kleuren laten mengen. Je kunt de vloer dus precies aanpassen op de rest van je interieur.