Menu

Wat zijn de typische kenmerken van moderne keukens?

Bijzonder veel mensen kiezen bij het inrichten van hun woning voor een moderne stijl van interieur. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ook moderne keukens vandaag de dag over een ongelofelijke populariteit beschikken. Voor deze stijl van keukens geldt bovendien dat ze door de jaren heen een ongelofelijke evolutie hebben meegemaakt. Daar waar het aanbod met moderne keukens in het verleden nog wel eens aan de beperkte kant was is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Wil jij ook graag in je woning kunnen genieten van een echt moderne keuken die beschikt over een prachtige uitstraling? Verdiep je dan snel even in de informatie over moderne keukens welke op deze pagina is terug te vinden!

  1. 1.) Less is more

Voor moderne keukens geldt altijd “less is more”. Er wordt bij het vormgeven van een moderne keuken altijd gekozen voor een minimalistisch design. Dat is ook nodig, want alleen op deze manier is het mogelijk om een echt strakke vormgeving te creëren. In lijn met dit principe is het ook zo dat er zo weinig mogelijk keukenapparaten vrij worden opgesteld. Het merendeel van de toestellen worden dan ook steevast weggewerkt in de kasten die zich verspreid opgesteld over de keuken bevinden. Wordt er gebruik gemaakt van een kookeiland in je moderne keuken? In dat geval zal je geconfronteerd worden met een extra uitdaging. Een kookeiland netjes en overzichtelijk houden is immers in de praktijk niet altijd even eenvoudig. 

  1. 2.) Denk goed na over het kleurgebruik

In moderne keukens wordt er zelden gebruik gemaakt van een wirwar aan kleuren. Het is dan ook zo dat het merendeel van de eigenaars van moderne keukens ervoor kiezen om gebruik te maken van een strakke kleur zoals bijvoorbeeld wit of zwart. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk perfect mogelijk dat jij eerder de voorkeur geeft aan een meer sprekende kleur. Op zich is dat best mogelijk, alleen is het dan wenselijk om rekening te houden met een mogelijke hoogglans afwerking. Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat er in moderne keukens steeds vaker gebruik wordt gemaakt van opvallende kleuren zoals rood en groen, maar dan wel telkens in een hoogglans variant. Let wel, afhankelijk van de kleur van je keuze spreekt het voor zich dat mogelijke beschadigingen wel aanzienlijk sneller kunnen opvallen. Ook dit is dus wel een puntje om rekening mee te houden bij de keuze voor hoogglans moderne keukens. 

  1. 3.) LED-verlichting is altijd een goede keuze

Omwille van tal van verschillende redenen wordt er tegenwoordig in moderne keukens hoofdzakelijk gebruik gemaakt van LED-verlichting. Dit niet alleen als functionele verlichting, maar uiteraard ook als sfeerverlichting. Door te kiezen voor het gebruik van LED-verlichting in een moderne keuken sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. In eerste instantie beschik je bijvoorbeeld over mooie verlichting die de uitstraling van je strakke, moderne interieur niet negatief zal beïnvloeden, integendeel. Daarnaast is het echter uiteraard ook algemeen bekend dat LED-verlichting over een energiezuinig karakter beschikt. Ook besparen op de energiefactuur is bij moderne keukens met LED-verlichting dan ook perfect mogelijk.