Menu

Wat te doen bij een verstopt riool?

Na de waterleidingen is de riolering het belangrijkste onderdeel van het leidingsysteem van een huis. Als de rioolleidingen beschadigd of verstopt raken, zal dit een ravage aanrichten in uw woning. Vaak zijn de beschadigde leidingen onherstelbaar beschadigd en moeten ze volledig worden vervangen.

Zelfs als ze kunnen worden gerepareerd, kost dat veel geld. Daarom is het van essentieel belang om het leidingsysteem van uw huis goed in de gaten te houden en tekenen van veroudering op te sporen. Hoe sneller u het probleem in de gaten hebt, hoe sneller u de schade kunt herstellen, zonder veel moeite of kosten. Anders heeft u een ontstoppingsdienst nodig.

Oorzaak van een verstopping

Alle armaturen, afvoeren en leidingen in uw huis zijn aangesloten op het belangrijkste stuk loodgieterswerk in uw hele huis – de hoofdriolering. Door verkeerd gebruik van de aansluitingen, afvoeringen en leidingen en vele andere externe factoren, kan de hoofdriolering het zwaar te verduren krijgen. Uiteindelijk kan de hoofdriolering verstopt raken (of zelfs instorten) tot het punt dat ernstige reparatie of zelfs vervanging nodig is. Dat is nog eens hoofdpijn waar u niet op zit te wachten!

Wat moet je doen?

Rioolverstoppingen zijn een van de grootste problemen die professionele hulp kunnen vereisen. Het is echter verstandig om eerst de oorzaak te achterhalen en dan een vakman te raadplegen om het probleem volledig op te lossen.

construction-2753799_640

Schakel een loodgieter in

Het maakt niet uit welke optie u uiteindelijk kiest, het werk moet worden uitgevoerd door een ervaren en erkende professionele loodgieter met rioolservice. Als u een riool- of afvoerprobleem hebt, kan een ervaren loodgieter het probleem herkennen en oplossen – vaak nog dezelfde dag!