Menu

Wandpanelen aan de muur

Wandpanelen vind je in vele soorten en maten. Er is op het internet sprake van een heel breed assortiment aan wandpanelen. Met wandpanelen kun je een hoop praktische situaties voor jezelf creëren. Je maakt zo snel en makkelijk een opbergsysteem, en de wand wordt er ook nog eens minder kaal van.

Wandpanelen in huis

Zwevende wandpanelen zijn licht, stevig en toch handzaam. Daarom zijn zwevende wandpanelen een fantastische oplossing om van een kale wand een opbergwand te maken. Daarnaast is het ook vanuit decoratief perspectief een goede oplossing voor die kale wand. Er is voor iedereen wel een wandpaneel dat goed in zijn of haar inrichting past. Het zwevend wandpaneel is iets dikker dan een normaal wandpaneel waardoor de metalen constructie waarmee het zwevend wandpaneel aan de muur wordt geschroefd amper tot niet zichtbaar is. Andere panelen worden geplaatst door eerst clips of plankdragers aan de wand te bevestigen.

Er zijn ook decoratieve wandpanelen

Wanneer je uit bent op een beetje extra sfeer dan kan dat eenvoudig worden geregeld met decoratieve wandpanelen. Deze brengen immens veel sfeer in de kamer. Je kunt bijvoorbeeld een aan de muur zwevende boekenkast creëren met zwevende wandpanelen van in houtkleur, of je kunt een wandopberger aan de muur monteren in vintage style om zo een meer industriële uitstraling aan je interieur te geven.

Het is wel belangrijk dat je diverse elementen ook echt op elkaar afstemt. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een bepaald kleurenthema te kiezen.

Onzichtbare bevestiging

Er bestaan ook zwevende wandpanelen met onzichtbare bevestiging. Dit omvat ook diverse soorten wandpanelen met een onzichtbare bevestiging. Meestal worden deze aan de achterzijde voorzien van een systeem waardoor deze zwevend aan de muur kunnen worden bevestigd.
Deze panelen hebben over het algemeen een dikte van 45 millimeter en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat je ook een mooie en gevarieerde look aan je interieur kunt geven.

Diverse materialen

Er zijn ook wandpanelen te krijgen van diverse materialen. Een voorbeeld hiervan is houten wandpanelen. Deze geven een hoop extra sfeer en daarom zijn ze ook een behoorlijk populaire keuze. De glazen panelen zijn dan weer erg geschikt en veel gebruikt door mensen in de badkamer. Dit komt omdat glas erg goed tegen vocht kan en ook nog eens heel makkelijk schoon te maken is. Wanneer je een zwevend wandpaneel koopt dan zul je hier gegarandeerd geen spijt van krijgen. Ze zorgen voor een hoop gemak en ook nog eens een hoop sfeer. Daarnaast is er voor ieder budget wel iets te krijgen.