Menu

Last van kalk? Gebruik een waterontharder

Hard water kan zorgen voor veel kalkaanslag. Wanneer het water door de leidingen stroomt, worden de opgeloste mineralen opgenomen, hierdoor ontstaat kalkaanslag en dat kan schade toebrengen aan uw leidingen. Om kalkaanslag een probleem van het verleden te maken is het belangrijk om een waterontharder in huis te halen.

Hoe werkt een waterontharder?

Regenwater is zuiver en bevat het geen mineralen. Water dat een grote hoeveelheid mineralen heeft verzameld, wordt geclassificeerd als hard water. 

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je ervoor kiest om een water rond in huis te halen dan levert dit een aantal praktische voordelen op. Je zal gelijk merken dat je huid er beter uit gaat zien en zachter aanvoelt. Ook je haar kan profiteren van het gebrek aan kalk in het water. Omdat het beter is voor apparaten zoals wasmachines zullen je kledingstukken ook gemakkelijker schoon te maken zijn. Het grootste verschil zal je echte merken in de schoonmaak. Omdat je minder last hebt van kalk hoeft er ook veel minder schoongemaakt te worden.

Heeft u een waterontharder nodig?

Een waterontharder kan erg handig zijn voor mensen die last hebben van de gevolgen van hard water. Maar er zijn ook situaties waarin een waterontharder minder geschikt. Waterontharders kunnen minerale ionen verwijderen, maar ze verwijderen geen bacteriën. Als je zuiverder drinkwater wilt, is een waterfiltratiesysteem een verstandige keuze voor uw woning. En een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.