Menu

Hoe koop je de beste horeca vaatwasmachine?

Eén van de belangrijkste toestellen die door elke horecazaak dient te worden aangekocht is ongetwijfeld een bepaalde horeca vaatwasmachine. Voordat je overgaat tot het kopen van een dergelijk toestel zijn er echter een aantal vragen die je aan jezelf moet stellen. Het is namelijk zo dat de ene horeca vaatwasser de andere niet is. Het is voornamelijk de (vereiste) capaciteit die daarvoor bepalend is. Bovendien dient er echter ook stil te worden gestaan bij het gebruiksgemak dat kan worden ervaren. Hoe dan ook, ben jij ook van plan om een professionele vaatwasser te kopen om in jouw horecazaak gebruik van te gaan maken? Lees dan vooral even snel verder! 

Welke soorten horeca vaatwasmachines bestaan er allemaal?

We maken binnen de markt een direct onderscheid tussen verschillende soorten professionele vaatwasmachines. Indien je van plan bent om een passende horeca vaatwasmachine te bestellen zal je kunnen vaststellen dat je een keuze kan maken uit tal van verschillende opties, namelijk:

  1. Een enkelwandige vaatwasser;
  2. Een dubbelwandige vaatwasser;
  3. Glazenspoelmachines;
  4. Doorschuifvaatwassers;

Voor elk type horeca vaatwasmachine geldt dat ze over haar eigen specifieke mogelijkheden beschikt. Voor welke optie jij uiteindelijk gaat kiezen is echter niet alleen afhankelijk van de functie waarvoor je het toestel gaat inzetten. Wat namelijk bovendien ook te denken van de capaciteit waar je horecazaak over beschikt. Voor de grotere horecazaken geldt bijvoorbeeld dat zij veel meer geneigd zullen zijn om te kiezen voor een doorschuif exemplaar. Ben je specifiek op zoek naar een toestel die op een efficiënte manier veel glazen kan spoelen? In dat geval zal je al snel tot de conclusie komen dat een glazenspoelmachine voor jou wellicht de beste optie zal zijn.

Hou rekening met de mogelijke groei van jouw horecazaak

Voordat je overgaat tot het bestellen van een horeca vaatwasmachine spreekt het voor zich dat je even het één en ander grondig op een rijtje zal moeten zetten. Bovendien is het zeer van belang om niet alleen rekening te houden met de situatie tegenwoordig. Wat namelijk ook te denken van de groei die je richting de toekomst verwacht? Veel horecazaken houden bij het aanschaffen van een vaatwasmachine enkel en alleen maar rekening met de situatie tegenwoordig. Dat is echter niet interessant. Durf vooruit te kijken en durf op basis van die bevindingen ook je investeringsplan aan te passen. Enkel en alleen op die manier zal je uiteindelijk een toestel kopen die je niet alleen tegenwoordig, maar ook in de toekomst perfect van dienst zal kunnen zijn.

Let ook op de garantie van je horeca vaatwasmachine

Voordat je definitief een bepaalde horeca vaatwasmachine koopt zal je uiteraard ook altijd aandacht willen besteden aan de garantie die van toepassing is. We zien in de praktijk nog steeds dat veel mensen hier geen aandacht aan besteden. Dat is zonde, want de garantie is ongelofelijk belangrijk. Doet er zich een bepaald probleem voor? Dan zou dat namelijk zomaar eens de volledige servies in je horecazaak negatief kunnen beïnvloeden. Het mag dan ook duidelijk zijn, kies er in de praktijk altijd voor om een vaatwasser te kopen voor in je horecazaak die over zo optimaal mogelijke garantievoorwaarden beschikt.