Menu

Handgereedschap dat je in huis moet hebben

Ben je nu een professional of een hobbyist die af en toe wat klusjes in huis doet? Beschikken over handgereedschap vormt de basis. Nu is het echter zo dat er een hoop merken op de markt aanwezig zijn en daarmee flink wat varianten. Ben je van plan om gereedschap te bestellen? Wat achtergrondinformatie is altijd meegenomen.

Gereedschap bestellen

Kiezen voor basis handgereedschap

Het klinkt raar, maar je gereedschapskist dien je weloverwogen te vullen. Lukraak elke tool erin proppen die je tegenkomt is misschien niet zo een handig idee. Ga je gereedschap bestellen, het beste is je eerst te concentreren op gereedschap dat altijd onderdeel dient uit te maken van je collectie. Zo maak je zonder zorgen altijd een goede start. Waar dien je nu zoal over te beschikken als het om handgereedschap gaat? We beginnen met schroevendraaiers. Zorg dat je tenminste beschikt over een aantal kruiskopschroevendraaiers en dan in verschillende maten. Hetzelfde geldt voor sleufschroevendraaiers. Een hamer hoort ook thuis in het rijtje. Dien je een keuze te maken? Zorg dan dat je sowieso gaat voor een klauwhamer.

Een tang dient ook aanwezig te zijn en het beste is om te kiezen voor een combinatietang. Hiermee kun je een hoop kanten op. Verder valt er te denken aan een handzaag en vergeet daarbij niet dat er verschil zit tussen gebruik voor hout en gebruik voor metaal. Daarnaast is een verstelbare moersleutel handig en hetzelfde geldt voor ring- en steeksleutels, een waterpas en een rolmaat.

handgereedschap

Merk gereedschap

Bij de aanschaf dien je er ook op te letten wat het budget is. Is er sprake van een ruim budget, kies dan voor merk gereedschap. De iets hogere aanschafprijs verdient zich namelijk terug na een bepaalde tijd. Mocht je wat krapjes bij kas zitten? Begin gewoon met wat huismerken en is de tijd rijp, stap dan over naar betere kwaliteit en bouw zo je assortiment verder uit.