Menu

Een deurhor aanschaffen

Stel je voor: het is hartje zomer en vrij warm buiten. Je wilt het raam of de deur open zetten om een lekker briesje binnen te laten, maar wanneer je het raam dicht wil doen, merk je dat er ontzettend veel muggen, vliegen en andere insecten naar binnen zijn gevlogen en gekropen. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar gelukkig is er een makkelijke oplossing om er voor te zorgen dat je het raam of de deur open kunt zetten, zonder dat de insecten naar binnen kunnen komen. Namelijk door middel van een raamhor of een deurhor. In deze tekst gaan we kijken wat het precies is en wat een voordeel is van zo’n raam- of deurhor.

Wat is een deurhor en wat zijn de voordelen?


Allereerst is het handig om dan te weten wat dit precies is. Een hor is een element wat voor een deur of raam geplaatst kan worden. Vaak bestaat het uit twee onderdelen. Als eerst het onderdeel wat nodig is om de hor vast te maken aan de deur of het raam en daarnaast het element wat de insecten tegen houdt. Dit is vaak een gespannen net gemaakt van gaas. De gaatjes van dit gaas zijn groot genoeg zodat de frisse lucht er door heen kan komen, maar klein genoeg zodat de insecten er niet zomaar door heen kunnen vliegen of kruipen. Ideaal dus om tijdens de zomer of lente te gebruiken. De horren kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Zo heb je bijvoorbeeld een deur hor die als een soort tweede deur fungeert en dus ook geopend moet worden op die manier. Ook heb je natuurlijk horren die neergezet en weggehaald kunnen worden wanneer jij het wil en een hor die gerold kan worden als een soort gordijn. Een ideale manier dus om een hor te kunnen gebruiken.

Voordelen van een hor


Wat zijn de voordelen van een hor? De grootste is natuurlijk dat je de ramen en deuren gewoon open kunt zetten zonder dat je na hoeft te denken over eventuele insecten die naar binnen kunnen komen. Ideaal voor verschillende perioden waarin de insecten in grote getallen aanwezig kunnen zijn. Ook zijn er dus verschillende horren waardoor je deze op verschillende manieren in de woning kan plaatsen. Nog een voordeel zit hem in de prijs. Een hor hoeft helemaal niet duur te zijn waardoor je deze gemakkelijk kunt kopen in elke tuinwinkel. Een ideale manier dus om lekker de deuren en ramen open te kunnen zetten zonder de vervelende insecten in huis.

Bron: www.deurenweb.nl