Menu

Afzetlint voor bouwplaatsen: veiligheid voorop

Een bouwplaats is een plek vol met bedrijvigheid. Belangrijk daarbij is dat het met de veiligheid dik in orde is. Niet alleen voor de bouwvakkers zelf. Ook voor de mensen die zich buiten de bouwplek bevinden moet het veilig zijn. Een effectief middel is het plaatsen van hekken. Echter, mocht het om wat voor redenen dan ook niet mogelijk zijn, een afzetlint voor bouwplaatsen is de oplossing.

Afzetlint

Kies voor veiligheid met afzetlint

Afzetlint is verkrijgbaar in vele varianten. Het voordeel van het gebruik ervan is, dat het makkelijk toepasbaar is en een effectief middel vormt om duidelijk een grens aan te duiden. Zo een afzetlint heeft geen fysieke werking, maar meer een psychologisch effect op mensen. Een standaard afzetlint is vaak opgebouwd uit een combinatie van de rode en witte kleur. Maar afwijkingen komen ook vaak voor. In tegenstelling tot rood en wit dat een waarschuwend effect heeft, zijn er ook andere kleurcombinaties mogelijk. Dient een gebied echt verboden te zijn voor het publiek, denk maar aan afzetlint voor bouwplaatsen, een combinatie van geel en bruin is de oplossing. Uiteraard is het gebruik van een afzetlint niet alleen bestemd voor een bouwplek. De politie en brandweer maken er handig gebruik van en bij evenementen en festivals vormt het een standaard onderdeel bij de opbouw.

Een eigen variant lint

Los van deze standaard combinaties is het mogelijk om een afzetlint geheel naar eigen smaak te laten bedrukken. Daarbij dien je wel rekening te houden met een aantal factoren. Zo dien je vooraf te weten voor welk formaat je gaat. Daarbij valt er te denken aan lengte, breedte en dikte. En uiteraard dien je de kleuren niet te vergeten. Duurzaamheid is belangrijk en ook daar zijn er verschillende keuzes aanwezig. Zo speelt het materiaal voor de fabricage een rol. En het gaat zelfs zover dat er ook sprake is van een biologisch afbreekbaar type.